Eetgedrag coaching voor een gezonde relatie met voeding

Online eetgedrag coaching door ervaren en erkende coaches.

Pijlers van coaching bij Ricky Frissen

Persoonlijk

Deskundig

Compassievol

Betrokken

Verbeter je relatie met voeding

Eten behoort tot onze eerste levensbehoefte, maar helaas kan voeding je leven ook negatief beïnvloeden. Continu maar honger hebben, het gevoel dat je geen rem hebt of geen controle meer hebben over je eetgedrag

  • Voel jij jezelf hopeloos en wil jij graag de controle over je eetgedrag terug krijgen?
  • Heb jij al van alles geprobeerd en weet jij niet meer wat je kan doen?
  • Heb jij het gevoel dat jouw eetgedrag je doelen in de weg zit of een negatief effect heeft op jouw kwaliteit van leven?

    Wij zijn hier om jouw te helpen. Als diëtist en coach met een specialisatie op eetgedrag, willen wij jouw relatie met voeding verbeteren.

Wij willen dat jij uit die vicieuze cirkel stapt en dat jij de controle weer terug neemt over je eetgedrag. 

Er is een uitweg en daar helpen wij je graag mee.

Plan een afspraak in en samen kijken wij hoe wij jouw kunnen helpen. 

Eetbui coach Ricky Frissen

Eetgedrag en eetbui coaches bij Ricky Frissen

Ricky Frissen

Diëtist en founder

Ricky helpt mannen en vrouwen naar een gezonde relatie met voeding, training en zichzelf d.m.v. wetenschappelijke strategieën en persoonlijke aandacht.

Ivo de Ruijter

Online coach en personal trainer

Ivo helpt mannen & vrouwen naar gezond eetgedrag en een gezonde leefstijl d.m.v. een onderbouwde aanpak die volledig is afgestemd op de situatie van het individu.

Laureen Gieben

Online coach en psychologe

Laureen coacht dames op een persoonlijke manier om op een constructieve manier naar voeding te kijken en veerkrachtige en langdurige gedragsverandering te creëren.

Jamie Ouderdorp

Online coach en personal trainer

Jamie kijkt naar de relatie tussen zelfbeeld en eetgedrag en probeert hierbij vrouwen te leren dat een verbeterd zelfbeeld de eerste stap is naar vrijheid binnen voeding.

JOR07107

Ricky Frissen


Zelf weet ik hoe het is om volledig met mezelf en voeding in de knoop te zitten. Dit heeft mij aangezet om voeding en dietiek te gaan studeren aan de Hogeschool van Nijmegen. Vervolgens heb ik tijdens mijn studie een Personal Training diploma behaald en mijn coaching opgezet. 

Naar mate ik meer bewust werd van wat de impact was van het herstellen van mijn eetstoornis op mijn leven, voelde ik sterk de drang om hier anderen mee te gaan helpen. Door mijn kennis en ervaring is mijn missie steeds duidelijker geworden:

“ik wil dat iedereen zonder schaamte, schuldgevoelens en obsessie met voeding om kan gaan” 

Ivo de Ruijter


Vanwege mijn verleden met topsport wilde ik ontzettend graag anderen helpen bij leefstijloptimalisering. Na het afronden van mijn Bachelor studie Sportkunde opende ik een eigen personal training studio. 

Als coach zijnde ontwikkelde ik een eetstoornis, wat een grote impact op mijn leven had. Tijdens mijn hersteltraject leerde ik hoe ik opnieuw controle kon krijgen over mijn voedingsinname.

Door deze ervaring begrijp ik wat anderen in een soortgelijke situatie meemaken én weet ik wat het is om controle over voeding weer terug te krijgen. En daar wil ik anderen heel graag bij helpen!

FRW00965

Wees weer blij met jezelf door te leren hoe jij minder obsessief met eten bezig kan zijn.

467+

Mensen geholpen

3 jaar

Ervaring in coaching

4 plekken

Nog vrij voor coaching

Recensie van Femke

“Ik heb de controle terug over mijn gedachtes”

Als er iemand is, die je begrijpt, aanvoelt en enorm goed kan coachen op het gebied van zelfbeeld, (relatie met) voeding en sport is dat Ricky. Mijn grootste doel, voordat ik het traject met Ricky ben gestart, was controle krijgen over eten en situaties rondom eten. Alleen wat is eigenlijk controle krijgen over eten? In hoeverre kun je controle krijgen over je eten? Er zijn genoeg onverwachtse momenten of leuke uitstapjes waarbij je altijd moet improviseren qua voeding.Voordat ik het traject met Ricky ben gestart, had ik voedingsplannen tot in de puntjes uitgewerkt en trackte ik alles dat ik at. Op korte termijn leek dit gunstig, op lange termijn was dit echter niet vol te houden, ik verbood mezelf alles waarvan ik dacht dat het slecht was.

Ricky heeft mij enorm bewust gemaakt van mijn gedachtes. De zin, die mij goed is bij gebleven is: ‘Een dag is nooit volledig verpest. Bij het eerstvolgende eetmoment pak je de draad weer op.’ Deze zin herhaal ik elke dag. Wat ik heb bereikt, is dat ik kan genieten van uiteten gaan, bewust kan eten en mijn zelfbeeld enorm omhoog heb gekregen. Ik kan nu zeggen dat ik kan genieten van voeding wat ik voorheen spannend vond en eten tot ik vol zit. Ik heb controle over eten gekregen op een andere manier, die ik zelf gebruikte.

Nu ben ik ook gestart met powerliften en ging ik laatst voor het eerst sinds tijden weer op de weegschaal staan. Eerst was ik een beetje bang, maar dacht: Ik voel me beter, zit lekkerder in mijn vel, mijn zelfbeeld is verbeterd en zelfs mijn kleren zitten beter dan ooit! Ik woog een stuk meer dan ik had gedacht, maar het deed mij niets meer.

Ricky heeft mij geholpen om in een paar maanden tijd mijn zelfbeeld te verbeteren, mijn relatie met voeding te herstellen, mijn perfectionistische mindset te laten verdwijnen en tegenslagen of moeilijke momenten te relativeren. Mijn leven is door de coaching 180 graden gedraaid.

Coaching bij Ricky Frissen

Coaching bij Ricky Frissen is persoonlijk. In onze coaching kijken we naar jou als persoon, jouw wensen, jouw behoeften en maken we samen een plan. Wij maken geen gebruik van standaard, geautomatiseerde plannen, maar stellen een persoonlijk plan voor je op wat voor jou vol te houden is. 

Je hebt wekelijks een video call met je coach waarin je alles kunt bespreken. We zijn ervaringsdeskundigen, dus mocht je eetbuien ervaren, dan weten wij hoe jij je voelt. We staan voor open communicatie en betrokken begeleiding. Je kunt altijd een whatsapp bericht sturen wanneer jij daar behoefte aan hebt. Daar zijn we voor.

Ook streven wij naar autonomie, want we beseffen dat coaching een investering is voor de toekomst waarin jij zelf je voeding, training en leefstijl wilt kunnen managen.

Welke resultaten jij kan verwachten?

Hoe ziet coaching er uit?

Kennismaken

Nadat je contact hebt opgenomen plannen we een
kennismakingsgesprek in, dit doen we door middel van een videocall. In dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen en kijken we of we als coach en cliënt bij elkaar aansluiten. Het doel van dit gesprek is om beiden helder te krijgen wat het doel zou zijn van het coachingstraject en in welke vorm wij je daarbij zou kunnen hepen. 

Gegevens verzamelen

Gaan we het traject samen aan? Dan sturen we je ons intakeformulier, wat jij vervolgens invult. Op basis van dit formulier gaan wij aan de slag met jouw plan. Als het plan af is plannen we weer een videocall in om dit samen te bespreken. We nemen de doelen door, stemmen af waar de focus op zal gaan liggen en kijken samen naar hoe we dit vorm kunnen geven.  

Doelgerichte coaching

Vervolgens gaan we van start met het traject en ga jij wekelijks aan de slag met jouw voedings- mindset en eventueel trainingsgerelateerde doelen die wekelijks zowel via de mail als via video calls besproken worden.
Leer wat jij moet doen om de controle terug te krijgen. Krijg inzicht in je eigen gedrag en werk met de handvaten en tools die onze coaches jouw tijdens dit coachingstraject gaan geven.

Na dit traject heb jij weer de controle teug over je eetgedrag.

inzicht in je gedrag

juiste manier van trainen

omgaan met valkuilen

kennis over voeding

balans zoeken in voeding en training

meer zelfvertrouwen

Tijdens een coachingtraject leren wij je om weer te genieten van eten en blij te zijn met jezelf.

Weet jij niet zeker of wij jou kunnen helpen?

Graag gaan wij samen met jou in gesprek om te kijken of wij jou kunnen helpen. Wat je doel ook is. 

Wij snappen heel goed dat om hulp vragen eng kan zijn. Er was, is en blijft helaas nog veel onbegrip rondom eetproblemen. 

Het is onze missie om dit bespreekbaar te maken en jou te helpen. 

Die eerste stap zetten is spannend, wij hebben hier ook mee geworsteld, maar door hulp te vragen zijn wij hier uit gekomen. En dat gunnen we jou ook. Een kennismakingsgesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Dus mocht jij het gevoel hebben dat wij je kunnen helpen, neem dan contact met ons op. 

Wij helpen je graag om weer een gezonde relatie met voeding krijgen.

Lees hier de reviews van mijn cliënten

Veelgestelde vragen over (eetgedrag) coaching bij Ricky Frissen

Nee, personal training is geen onderdeel van een coachingtraject.

Dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing hoe we het wél waardevol voor je kunnen maken

Je betaalt per maand. Dit kan via een automatische afschrijving of een bankoverboeking.

Dat is afhankelijk van de beschikbare plekken per coach, maar je kunt altijd je wens bij ons aangeven. Dan gaan we samen op zoek naar de beste match.

De prijzen van een coachingtraject worden besproken op het moment dat er sprake is van een match tussen jou en je coach tijdens een kennismakingsgesprek middels een videocall.

Ga je een coachingtraject aan, dan zal je daar enige tijd in moeten investeren. Het ene traject is intensiever dan het andere, dit ligt natuurlij ook aan jouw doelstellingen en behoeften. Om je toch een idee te geven: 

De wekelijkse videocall zal ongeveer 30/45 minuten in beslag nemen. 

Daarnaast zal je wekelijks opdrachten meekrijgen, je trainingsbestanden invullen en je (week)reflectie invullen. Dit zal bij elkaar ongeveer 30 minuten in beslag nemen. 

Tot slot heb je de ruimte om dagelijks te appen, daarin is het afhankelijk van jouw input hoeveel tijd dit in beslag zal nemen.

Op dit moment nog niet, maar in de toekomst is dit wel de bedoeling om dit op te pakken. Denk dan vooral aan masterclasses.

Ja, dat kan.

Wil jij je zelfbeeld verbeteren, je relatie met voeding herstellen/verbeteren, op een duurzame en houdbare manier afvallen of aankomen? 

Dan ben je van harte welkom!

Nee, training is een onderdeel van het totale coachingtraject. Ook wanneer je niet traint zullen we bezig zijn met beweging en de invloed hiervan op je gezondheid en welzijn. Je hoeft dus niet te trainen om coaching te nemen.

We zullen dit altijd in overleg bepalen. Afhankelijk van jouw doelstellingen, voorkeur en mogelijkheden zullen we hier samen een plan voor maken.

Natuurlijk. Wij stemmen je training af op jouw persoonlijke voorkeur en wensen.

Weet jij niet zeker of dit iets voor jou is? Stel ons je vraag en laten we dit bespreken.

Als je vragen hebt over onze coaching kan je ons altijd een bericht sturen. Je kan ons bijvoorbeeld een vraag sturen over:

Leliënhuyze 34, 5221 PJ Den Bosch