fbpx
Home Miniblog klantcasussen Van eetbuien naar een intuïtieve relatie met voeding en een beter zelfbeeld

Van eetbuien naar een intuïtieve relatie met voeding en een beter zelfbeeld

‘Ik was radeloos. Zo graag wilde ik lekker in mijn vel zitten. Een afgetraind lichaam is waar ik naar streefde. Een lichaam, waarop de buikspieren keihard zichtbaar waren. Achteraf gezien was ik eigenlijk al aardig droog, maar omdat ik, zoals ik later merkte, een negatief zelfbeeld had, had ik constant de drang om dieper te gaan. Droger, gespierder en nog meer afgetraind. Ik was ondertussen al 15 kilo kwijt, maar was nog steeds niet tevreden met mijn lichaam.

Mijn lichaam en mijn hoofd werkten me tegen. Op dagen dat ik echt niet lekker in mijn vel zat of veel honger had, kreeg ik eetbuien van abnormale grootte. Zo’n vijf- tot zesduizend calorieën aan snoep, koek, chips en ijs gingen erdoorheen op een avond. Vervolgens at ik een aantal dagen bijna niets, om het te kunnen compenseren. Ik moest het rechttrekken, want ik kon het mentaal niet aan om aan te komen. Vervolgens, als ik weer echt honger kreeg, ging het weer mis. Ik schaamde me zo erg voor mijn eetbuien.

Noodkreet om hulp

Toen ik de Mens Health kocht, waar Ricky zijn verhaal in stond, voelde ik me meteen begrepen, of gehoord. Ik herkende me zo erg in zijn verhaal over zijn zelfbeeld en eetbuien. Als iemand mij zou moeten kunnen helpen, dan zou Ricky dat zijn. Ik twijfelde er geen moment aan om hem een berichtje te sturen. Voor mij voelde het als een noodkreet, een laatste strohalm om me aan vast te grijpen.

Vanaf het eerste moment voelde het goed. Ik had geen verwachtingen voorafgaand aan de kennismaking, maar ik was eigenlijk gelijk positief en had vertrouwen erin dat Ricky mij zou kunnen helpen.

In het traject hebben we meerdere doelen aangepakt en behaald. Het belangrijkste op korte termijn was dat ik geen eetbuien meer zou hebben. Deze werden minder naarmate ik leerde mijn lichaam beter te voeden en mijzelf meer te leren accepteren.

Ik heb van Ricky mogen leren hoe ik op een andere, effectievere en positievere manier met mijn gedachtes om kan gaan en hoe ik emoties kan uiten en er kan laten zijn, waardoor ze niet meer uitmonden in eetbuien.

Van calorieën tellen naar een intuïtieve relatie met voeding

In het begin was ik nog erg gefocust op het behalen van mijn calorie- en eiwitdoel in MyFitnessPal en was ik te veel bezig met mijn lichaamsgewicht. Allebei zaken die triggers konden zijn voor mijn eetbuien. Langzamerhand hebben we geleerd afstand te nemen van deze twee, om plaats te maken voor…

een intuïtievere relatie met voeding en een focus op het sterker worden in de sportschool. Het voordeel van Ricky als coach, is dat hij ook weet hoe hij een effectief trainingsprogramma op kan zetten. Mede door zijn trainingsprogramma werd ik sterker in de sportschool, waardoor het voor mij langzaam maar zeker makkelijker werd om me minder te focussen op de weegschaal en mijn uiterlijk, en steeds meer op hoe ik me voel en wat sporten voor mij mentaal doet.

Tegenwoordig eet ik volledig op mijn gevoel met de intentie om mijn lichaam te voorzien van de juiste brandstof. Ik sta mezelf alles toe, mits ik daar ook trek in heb. Eetbuien zijn verleden tijd, ik ben sterker dan ooit en ik ben dankbaar voor wat mijn lichaam allemaal kan!

Ik zou oprecht iedereen de coaching aanraden die met zijn of haar voeding of zelfbeeld struggeled. Ricky is veel meer dan een coach. Ik zou hem echt tekortdoen wanneer ik hem alleen coach of diëtist zou noemen.

Zonder Ricky’s hulp was ik waarschijnlijk nooit tevreden geweest met mijn lichaam.

Dankzij Ricky kan ik meer tevreden zijn met mezelf, en het ook accepteren wanneer ik dat eens een dag niet ben. Ik vergelijk me niet meer met influencer, ik focus me nu op wat mij gelukkig maakt.

Ik sta nu met veel meer positiviteit in het leven, waardoor ik weer vooruit kan kijken. Ricky heeft me geïnspireerd om mijn eigen bedrijf te beginnen, dus nu ik me niet meer zo op voeding focus, heb ik alle tijd, energie en focus om daar een succes van te maken!