fbpx
Home Recepten Voeding Kaneel carrotcake

Kaneel carrotcake

Carrotcake recept met kaneel

Heb je zin in een gezond tussendoortje of iets lekkers voor bij de koffie? Dan heb ik hier een heerlijk kaneel carrotcake recept voor je, die jij nu zelf in een handomdraai kan maken. Deze kaneel carrotcake past zeker binnen een gevarieerd eetpatroon!

De standaard carrotcake recepten bevatten vaak een flinke lading toegevoegde suikers, terwijl dit niet perse nodig is.

Misschien denk je daardoor wel een carrotcake is gezond “want er zitten toch wortels in” of je denkt dat het vies is “want het is gemaakt van wortels en dat is een groente”. Ik heb het beste van beide werelden gecombineerd en een macroproof  en heerlijke variant voor je gemaakt, welke je ook nog eens eiwitrijk kunt maken.

Dé kaneel carrotcake die je gewoon als snack, voor bij de koffie of als pre workout in jouw voedingspatroon kunt opnemen.

Benodigdheden

Ingrediënten voor de kaneel carrotcake

  • 250 gram wortel
  • 150 gram banaan (rijp)
  • 50 gram sinaasappelsap (1/2 sinaasappel)
  • 60 gram Becel Olijf (bakboter)
  • 100 gram amandelmelk
  • 200 gram zelfrijzend havermeel
  • 8 gram Bakpoeder
  • 10 gram pompoenpitten
  • 2 medjoul dadels (30/40 gram)
  • 2 TL vloeibaar Zoetstof
  • 1 TL kardemon
  • 5 gram of 4 TL gemalen kaneel
  • Snufje zout

Toevoeging voor een eiwitrijke kaneel carrotcake

Voeg dan 40 gram whey eiwitpoeder toe. Zelf gebruik ik altijd de Whey Cinnamon bun van Body en Fit.

LET OP: Omdat de whey zoet is kun je de zoetstof achterwegen laten. Voeg wel 30 gram extra melk toe.  Tenslotte voeg je maar 3 TL kaneel toe in plaats van 4. Gebruik je naturel whey, voeg dan wel 4 TL kaneel toe. Je kunt de amandelmelk eventueel vervangen voor andere melk.

Bereidingswijze

  1. Rasp de Wortel fijn (zet een bak onder de rasp).
  2. Pers de sinaasappel uit en voeg hier de zoetstof en banaan aan toe. Blend het geheel.
  3. Ontpit indien nodig de dadels en snijd in kleine stukjes.
  4. Hak de pompoenpitten grof.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Bekleed het cakeblik met bakpapier (hier kun je de cake vervolgens in bewaren)
  7. doe het Zelfrijzend havermeel met de kaneel, kardemon, zout en bakpoeder in de mengbak. Roer alles goed door.
  8. Voeg hier de bakboter, melk en het bananenprutje aan toe. Roer alles goed door tot een glad beslag.
  9. Roer de wortelrasp door het beslag.
  10. Voeg in delen de dadelstukjes toe en roer door het geheel (anders blijft het als een klontje aan elkaar plakken).
  11. Voeg als laatste de gehakte pompoenpitten toe en roer het beslag nog één keer goed door.
  12. Schep het beslag in het (met bakpapier bekleedde) cakeblik en verdeel alles gelijkmatig.
  13. Zet bovenin de oven en bak de cake in 60 min gaar. Controleer wel rond de 45 min of de cake niet te bruin wordt. Voor je de cake uit de oven haalt even inprikken met een satéprikker. Deze moet vrij van beslag zijn.
  14. Haal de Cake na het bakken uit de oven en verwijder het cakeblik, laat de cake goed afkoelen.

Voedingswaarden per 100 gram kaneel carrotcake

Zonder en met whey

Calorieën: 180 / 186

  • Koolhydraten: 22,8 / 21,5 gram
  • Eiwit: 3,9 / 7 gram
  • Vet: 7,3 / 7,3 gram

*Eén plak weegt ongeveer 80 gram

Foto van een gezonde carrotcake

 

Bewaaradvies

De kaneel carrotcake is in de koelkast zeker 5 dagen houdbaar. Je bent met één cake dus klaar voor een hele week (als je dat haalt)!

Tag mij @Angela_ponse op IG als je het recept gemaakt hebt.

Als je ergens tegen aanloopt kan je hieronder altijd een reactie achter laten, ik denk graag met je mee.

 

 

Gerelateerde blogs