fbpx
Home Recepten Voeding Pitabroodjes van havermout

Pitabroodjes van havermout

Pitabroodjes, perfect om eindeloos mee te variëren met vullingen. Denk aan kipgyros, falafel, kipshoarma, vega-stukjes of in de vorm van een tosti noem maar op! Ik hou echt van deze broodjes. Toch mis ik wel altijd een volkorenvariant. Daarom moest ik hier wel een eigen variant van te maken. Het beslag van dit haverpitabroodjes recept is in een hand omdraai gemaakt!

Benodigdheden voor dit pitabroodjes recept

  • Ovenplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom

Ingrediënten voor 4 haverpitabroodjes

  • 2 eieren
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram zelfrijzend havermeel
  • 10 gram (1 EL) gebroken lijnzaad
  • Versgemalen peper en zout
  • 1 TL gedroogde tijm
  • ½ TL gedroogde gemalen knoflook
  • 1 TL baking soda (half zakje Oetker)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet deze klaar.
  3. Doe de Griekse yoghurt en eieren in de mengkom en roer met een lepel door elkaar tot ze goed gemengd zijn.
  4. Voeg de tijm, gebroken lijnzaad, peper, zout en gemalen knoflook toe en roer goed door.
  5. Voeg hier de zelfrijzende havermeel aan toe en roer door tot een glad beslag. WACHT MET HET TOEVOEGEN VAN DE BAKING SODA.
  6. Zodra de oven voorverwarmd is voeg je de baking soda toe en roer je alles nog een keer goed door.
  7. Verdeel het beslag in 4 gelijke hoopjes op de bakplaat (houd wel ruimte vrij tussen de broodjes).
  8. Bak de haverpitabroodjes in 25 min bruin. In de tijd dat de broodjes bakken kun je mooi gelijk de vulling bereiden.

Haal ze na het bakken van de bakplaat en leg de broodjes op een ovenrooster, of zet ze schuin ergens tegenaan om te voorkomen dat gaan ze zweten. Niemand houdt van kleffe broodjes, toch?

Voedingswaarden per pitabroodje van havermout

Calorieën: 154

  • Koolhydraten: 16 gram
  • Eiwit: 9,2 gram
  • Vet: 5,8 gram

Pitabroodjes gemaakt van havermout

 

Bewaaradvies

Je kunt de broodjes 3 dagen in de koelkast bewaren. Leg wel tussen elk broodje even een velletje keukenrol (wederom tegen het zweten). Je kunt de broodjes ook vullen met pulled chicken.

Tag mij @Angela_ponse en @rickyfrissen op IG als je het recept gemaakt hebt.

PS: Er komt binnenkort ook een heerlijk schnitzel recept aan, je maakt de korst dan van deze haverpitabroodjes.

Als je ergens tegen aanloopt kan je hieronder altijd een reactie achter laten, ik denk graag met je mee.

Gerelateerde blogs