fbpx
Home Recepten Voeding Vegetarische pompoenrisotto

Vegetarische pompoenrisotto

vegetarische-pompoen-risotto

Zoals jullie weten ben ik gek op pompoen en als het aankomt op rijst, dan is de risottorijst veruit mijn favoriet. Met dit recept komen mijn favorieten samen in een heerlijk vegetarisch pompoenrisotto recept.  De risottorijst gaar je in kruiden en smaakmakers, er gaat dus niets van de smaken verloren. Er zijn daarbij talloze varianten mee te maken. Naast de eerder gedeelde spinazierisotto is deze pompoenrisotto ook echt een pareltje. Dus weet jij nog niet zeker wat je gaat eten vanavond? Haal dan de boodschappen snel in huis en volg dit recept.

Benodigdheden voor dit vegetarische pompoenrisotto recept

  • Kookpan
  • Staafmixer + mengkom

Ingrediënten voor pompoenrisotto (2 personen)

  • 100 gram risottorijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 150 gram courgette (halve)
  • 4 kastanje champignons
  • 5 gram runderbouillon
  • 400 ml water
  • 400 gram pompoen (met schil)
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 10 gram zongedroogde tomaat
  • Scheutje olie om in te bakken

Kruiden

  • 3 TL pikante paprikapoeder
  • 4 TL gedroogde tijm
  • 1 TL komijnzaad
  • Versgemalen peper
  • 3 TL gedroogde kervel
  • 3 TL gedroogde rozemarijn
  • 4 TL paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Maak de pompoen schoon en snijd in kleine blokjes.
  2. Kook het water en mix met de bouillon. Giet bij de pompoen, kook de pompoen 5 min door.
  3. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de courgette en champignons in kleine stukjes.
  4. Als de pompoen 5 min gekookt is, blend het geheel met de staafmixer en giet in de staafmixer cilinder. Was de kookpan even af.
  5. Verhit nu een scheutje olijfolie in de pan, fruit de knoflook, sjalot en champignons (moet bruin kleuren). Voeg daarna de courgette toe en bak even mee tot deze bruin kleurt.
  6. Voeg de risottorijst toe. Verandert de rijst van kleur, voeg dan 1/3 van de pompoenbouillon toe. Roer goed door! Laat op laag vuur doorkoken. (het geheel moet 30 min koken.)
  7. Roer regelmatig! Anders brand de rijst aan.
  8. Als het vocht bijna volledig is opgenomen, voeg dan weer een deel van de bouillon toe. Blijf regelmatig roeren! Herhaal dit als de rijst weer droger kookt.
  9. Verdeel de pompoenrisotto over de borden en garneer met stukjes gedroogde tomaat en eventueel pompoenpitjes. Rasp tenslotte 10 gram parmezaanse kaas per bord. ENJOY!

LET OP: gebruik je meer risotto, voeg dan meer water toe!

COMBINATIETIP:

Als eiwitbron kun je vegetarische kipstukjes of kipfilet erbij bakken. Het is ook een perfecte combinatie met mijn pulled chicken recept!

Voedingswaarden per gerecht

Calorieën: 395

  • Koolhydraten: 56 gram
  • Eiwit: 18 gram
  • Vet: 12 gram

 

Tag mij @Angela_ponse en @rickfrissen op IG als je het recept gemaakt hebt.

Als je ergens tegen aanloopt kan je hieronder altijd een reactie achter laten, ik denk graag met je mee.

 

Gerelateerde blogs