Savory yoghurt met pompoen
- Angela Ponse
- 30 oktober 2020
- Voeding

Het pompoenseizoen is met de komst van de herfst officieel geopend. Aangezien bij mij het hele jaar pompoen op het menu te vinden is, snap je wel dat dit mijn favoriete tijd is. Dus geen standaard herfst pompoenrecept, maar een savory yoghurt met pittige pompoen (hartige yoghurt) om het seizoen te openen.
De eerste keer dat ik dit maakte was ik sceptisch, maar dit recept gaat je werkelijk verbazen. Een ware smaakexplosie, zo lekker!
Benodigdheden voor dit pompoen recept
- Koekenpan
Ingrediënten voor savory yoghurt met pompoen
- 150 gram griekse yoghurt 2% (of 0%)
- 10 cherrytomaten
- 200 gram pompoen (met schil)
- 1 TL sambal Oelek (als je niet van pittig houdt, kun je dit weg laten)
- 1 EL balsamicoazijn
- 10 gram pompoenpitten – gepoft
- 65 gram light mozzarella
- 1 partje limoen
Kruiden
- 1 EL verse peterselie (of 1 TL gedroogd)
- 1 EL verse dille (of 1 TL gedroogd)
- 5 blaadjes verse basilicum (of 1 TL gedroogd)
- 1 EL olijfolie om in te bakken (6 gram)
- 1 TL gerookte paprikapoeder
Ik geef altijd de voorkeur aan verse ingrediënten!
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder van één helft de pitten. Snijd hier een stuk van tussen de 200 – 250 gram af of de helft van het schoongemaakte deel. (De rest kun je afgedekt bewaren.) Snijd het deel om te gebruiken in repen en vervolgens in kleine blokjes.
- Verwarm de pan op midden/hoog vuur en doe hier de olijfolie in. Doe vervolgens de pompoenblokjes in de pan (tussendoor roeren). Voeg als de blokjes beginnen te kleuren 1 TL sambal en gerookte paprikapoeder toe en wat versgemalen peper en zout. Roer dit goed door. Het is klaar zodra de pompoenblokjes gaar/bruin zijn. (De blokjes moeten zacht zijn.)
- Zet de pompoen apart. Was de pan af of zet een nieuwe koekenpan op midden/hoog vuur (zonder bereidingsvet). Doe hier de pompoenpitten in, hussel regelmatig en laat geleidelijk bruin worden en poffen. LET OP: blijf ze tussendoor bewegen, anders verbranden ze.
- Snijd de kruiden fijn, Was en halveer de cherrytomaatjes en snijd de mozzarella doormidden.
- Doe de yoghurt in een diep bord. Voeg hier de gebakken pompoen, mozzarella (trek stukjes los) en tomaatjes aan toe. Schenk de balsamicoazijn er overheen en tenslotte de kruiden en pompoenpitjes.
- Knijp als laatste een partje limoen over het geheel uit.
Als je alles door elkaar mengt zullen de smaken heerlijk combineren. GENIET!
Voedingswaarden per gerecht
Calorieën: 340
- Koolhydraten: 19 gram
- Eiwit: 23 gram
- Vet: 19 gram
Je kunt het gerecht zowel warm als koud eten. Het is ook perfect als voorgerecht tijdens een diner. Verdeel dan 1 portie over 2 a 3 borden, zo heb je een heerlijk voorgerecht met een ware smaaksensatie.
Tag mij @Angela_ponse en @rickfrissen op IG als je het recept gemaakt hebt.
Als je ergens tegen aanloopt kan je hieronder altijd een reactie achter laten, ik denk graag met je mee
Als hoofdgerecht kun je bijvoorbeeld dit Recept voor Griekse gehaktballen in tomatensaus maken.

In 3 stappen zelfrijzend havermeel maken

Bananenmuffins met chocolade
Gerelateerde blogs
Afvallen zonder je calorieën te tracken en een keukenweegschaal te gebruiken.
- gepost 11 december 2021
- by Ricky Frissen
Hoe weet je hoe je obsessief bezig bent met voeding?
- gepost 20 oktober 2021
- by Ivo de Ruijter
Waarom is je relatie met voeding slecht als je ontevreden bent over je lichaam?
- gepost 14 september 2021
- by Ricky Frissen