Een compleet stappenplan om je relatie met voeding te verbeteren

✔️ Leer je lichaam meer te vertrouwen

✔️ Verbeter je relatie met de weegschaal

✔️ Stop met emotie-eten

✔️ Verbeter je zelfbeeld

✔️ Bereik en behoud je doelen

men's health

Leer om minder obsessief met voeding om te gaan

Sinds ik herstelt ben van mijn eetstoornis wist ik zeker wat ik met mijn leven wilde gaan doen: mensen helpen door eetstoornissen bespreekbaar te maken en mijn steentje bij te dragen in het helpen voorkomen ervan door mijn eigen ervaring en kennis in te zetten binnen coaching en op social media. 

Toch wilde ik nòg meer mensen kunnen helpen, en dat moment is eindelijk daar!

Het boek gaat jou helpen op verschillende vlakken in het leven, waardoor jij weer écht weer kunt gaan genieten van het leven!

En dat is niet alles: een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen die hulp bieden voor mensen met een eetstoornis!

 

Vrijheid van voeding boek Ricky Frissen

15

Hoofstukken

20+

Praktische opdrachten

300+

Mensen geholpen met deze methode

Evi Evers
Evi Evers
Lees verder
Ricky combineert zijn kennis heel fijn met zijn eigen ervaring in dit boek. Echt een aanrader voor iedereen die zijn of haar relatie met voeding wil verbeteren!
Romy van der Laan
Romy van der Laan
Lees verder
Ik kende Ricky zijn verhaal natuurlijk al. Toch vind ik het interessant om zowel zijn ervaring met zijn eetstoornis als zijn kennis over voeding mooi in een duidelijke verhaallijn te kunnen lezen!
Lisanne Mol
Lisanne Mol
Lees verder
Een must read voor iedereen in de fitness industrie die aan zijn of haar lichaam wil werken!

De weg naar vrijheid van voeding

We starten met mijn eigen verhaal, wat de aanleiding is geworden tot het schrijven van dit boek. Ook wil ik je duidelijk maken voor wie het boek bestemd is én vooruitblikken op hoe je het boek het beste kunt gaan lezen!

Wat is een eetbuistoonis eigenlijk? En hoe ontstaat het? Ik leg je uit wat de eetstoonis die mij bijna twee jaar in z’n greep hield precies inhoudt en wat de gevolgen ervan kunnen zijn.

Voor we meer de diepte in gaan, zul je de basis moeten weten. Maken koolhydraten dik? Is alcohol slecht voor je? En wat is nou eigenlijk het verschil tussen honger en trek? Ook ga ik wat dieper in op gezondheid, een term waarvan we zeker niet altijd weten wat het nou betekent!

In dit hoofdstuk gaan we dieper in op motivatie. Ik ga je laten nadenken over wat jouw drijfveren zijn voor de doelen die jij denkt te willen bereiken. Ik zeg bewust ‘denkt’ omdat het wel eens goed zou kunnen dat jij je doelen na dit hoofdstuk gaat bijschaven. Over doelen gesproken: ook in dit hoofdstuk gaan we een route kiezen. Ga jij aan je relatie met voeding werken, of kies je er toch voor om te gaan afvallen?

Je staat voor een keuze. Misschien heb je die al gemaakt. Ik ga je uitleggen wat zowel de pro-diet, als de anti-diet cultuur is, en wat mijn mening hierover is. Na dit hoofdstuk heb je een extra voedingstool in de tas en weet je definitief welke route je wilt bewandelen.

Een concept dat geweldig is om je relatie met voeding te verbeteren, toch wordt het door velen nog verkeerd begrepen. In dit hoofdstuk leg ik je de tien principes uit, met natuurlijk een vleugje van mijn mening, kennis en ervaring er doorheen gemixt.

Ofwel: eten met een intentie. Je kunt je relatie met voeding tot op zekere hoogte verbeteren èn aan je fysieke doelen werken tegelijkertijd. Het vergt wel wat kennis en oefening! In dit hoofdstuk gaan we samen aan de slag om een voedingspatroon te ontwikkelen dat doelgericht is, maar met zo min mogelijk restricties!

Moet je de weegschaal gebruiken? Hoe meet je anders of je op de goede weg bent? In dit hoofdstuk alles over hoe je kunt meten hoe ver je al bent op je reis richting je doel!

Het is al lastig genoeg, dat afvallen en een voedingspatroon consistent handhaven. Honger wordt door jou misschien wel gezien als dé boosdoener. Hoe kun je met honger omgaan? En hoe kun je het minimaliseren?

Niet alles gaat over rozen, dat weten we inmiddels. We hebben eetbuien, cravings, emotie-eten en perfectionisme die altijd op de loer liggen. Hoe je daarmee omgaat, leer je in dit hoofdstuk, waar we vooral de diepte in gaan duiken met betrekking tot psychologie en gedragsverandering!

Heb je tijdens je reis naar een fitter, gezonder lichaam èn geest wel eens stilgestaan? In dit hoofdstuk gaan we evalueren. Waar ben je? Waar kom je vandaan? En gaan we nog verder, of moeten we een andere route inslaan?

Je denkt vast dat wanneer je een platte buik hebt, je lekker in je vel zult zitten. Een sixpack maakt niet gelukkig, dat durf ik te stellen. Maar als afvallen niet de oplossing is, hoe kan ik dan ooit tevreden zijn met wat ik in de spiegel zie? In dit hoofdstuk gaan we het hebben over zelfbeeld en spiegelbeeld!

Wanneer jij je doelen wilt behalen, is het belangrijk om kritisch te gaan kijken naar de mensen die jij om je heen hebt. Vertragen ze je, of helpen ze je tijdens de reis? In dit hoofdstuk wordt het duidelijk hoe je zelf kunt omgaan met de mensen om je heen, maar ook hoe deze mensen misschien wel met jou om zouden moeten gaan!

Je hebt je doel behaald, gefeliciteerd! Maar wat nu? In dit hoofdstuk bespreken we de valkuilen die op de loer liggen en wat de wetenschap zegt over de mensen die succesvol zijn in gewichtsverlies!

Mijn missie met dit boek

Eetbui coach Ricky Frissen

Zelf weet ik hoe het is om obsessief met voeding om te gaan. Door altijd maar te diëten en keihard te trainen heb ik uiteindelijk een eetstoornis ontwikkeld. 

Middels mijn boek ga ik jou helpen een goede balans te ontwikkelen tussen alle zaken die invloed hebben op je gezondheid en geluk, aan de hand van wetenschap èn praktische opdrachten

Jouw leven begint bij goede relatie met voeding te ontwikkelen, je zelfbeeld te verbeteren, je doelen te behalen en daardoor gelukkiger in het leven te staan.

Mijn boek bevat 15 hoofdstukken vol met wetenschappelijke informatie en praktische kennis om jouw relatie met voeding en jezelf positief te veranderen.