fbpx
Home Miniblog klantcasussen Verhaal van Xiamei: van Worstelen met Boulimia Nervosa naar volledig hersteld van een eetstoornis en beter zelfbeeld

Verhaal van Xiamei: van Worstelen met Boulimia Nervosa naar volledig hersteld van een eetstoornis en beter zelfbeeld

Ik worstelde al jaren met Boulimia Nervosa, een eetstoornis die voortkwam uit mijn jeugd. Sommige periodes wist ik het te controleren, maar nooit voor lang. De eetbuien kwamen altijd terug, en daarmee ook het compensatiegedrag achteraf. Ik heb in het verleden wel psychologische ondersteuning gehad, maar Boulimia was uiteindelijk het enige wat nooit wegging, hoe hard ik het zelf ook probeerde. Ik werd door een vriend getipt om eens met Ricky in gesprek te gaan, om te kijken wat hij voor mij zou kunnen betekenen. Hij had het immers zelf ook meegemaakt en hielp schijnbaar mensen heel specifiek met eetbuien.

In het begin was ik sceptisch en bang dat ik mijn geld zou weggooien. Tot op heden had immers nog niets gewerkt en ondanks dat ik vertrouwen had in Ricky zijn kennis, dacht ik dat de kans best wel aanwezig was dat ik ook hier niets uit zou halen.

Ik wilde graag nog een beetje afvallen. Dit zou mogelijk worden door mijn voedingsinname te beperken. Wanneer dit mij zou lukken, zou ik me competent en in controle voelen. Dit was me in het verleden al vaker tijdelijk gelukt en ik wist hoe ik me daarbij voelde.

Stoppen met afvallen

Ricky’s eerste advies was kraakhelder: de nadruk zal van het afvallen af moeten zodat ik me minder zou focussen op mijn uiterlijk, de weegschaal en mijn eigenwaarde zou laten afhangen van beide.

Dit was niet makkelijk. Ik heb stapsgewijs en op mijn eigen tempo geleerd de controle op voeding langzaam los te laten. Ik telde naar verloop van tijd geen calorieën meer en hoefde ook in mijn hoofd niet te voldoen aan een bepaald voedingspatroon, cijfertjes of specifieke producten. Langzaam maar zeker kon ik steeds meer vrijheid van voeding gaan ervaren, en mijn lichaam voor het eerst leren voeden.

Dit laatste had ik nooit kunnen behalen zonder aan mijn zelfbeeld te werken. Ik ben altijd heel kritisch geweest op mezelf en daardoor heb ik altijd moeite gehad met mezelf goed en eerlijk te behandelen. Ik heb van Ricky geleerd hoe ik met mijn kritische gedachtes dien om te gaan, en hoe ik liever voor mezelf kan zijn. Doordat ik mijn gedachtes kan zien zoals ze zijn, namelijk maar gedachtes in plaats van de waarheid, kan ik op een andere manier naar mezelf leren kijken. Ik kan mezelf en mijn lichaam meer accepteren en waarderen dan ooit, waardoor ik niet meer de drang voel om af te vallen, of mijn voeding te beperken om een andere reden.

Coachingsgesprekken met Ricky

De coachingsgesprekken met Ricky heb ik altijd als super positief ervaren. Na deze calls stond ik zonder uitzondering sterker in mijn schoenen, week na week. Tijdens deze gesprekken liet hij me altijd kritisch nadenken. Over mezelf, situaties, gedachten en mijn gevoelens. Op het moment dat ik het even niet weet, kan ik mezelf de vraag stellen: ‘wat zou Ricky nu zeggen?’ Niet omdat hij voorspelbaar is, maar omdat Ricky zaken beredeneert vanuit een rationele blik, maar met een dosis compassie.

In vijf maanden tijd heeft Ricky me geholpen volledig te herstellen van de nare eetstoornis waar ik al jaren van in de greep was.

Ondanks dat ik vooraf zo sceptisch was, ben ik er nu zeker van dat ik nog nooit beter mijn geld heb geïnvesteerd dan in de coaching van Ricky. Hij heeft mij alle tools meegegeven die ik nodig had. Niet alleen om te herstellen van mijn eetstoornis en nooit meer terug te vallen, maar ook voor alle andere aspecten in het leven. Ik vind het heel bijzonder dat iemand dit voor mij heeft kunnen doen met een paar uur aan coachingsgesprekken per maand.

Aan alles is te zien dat Ricky hart heeft voor zijn vak. Ik zou iedereen aanraden om met Ricky samen te werken!