fbpx
Home Recepten Voeding In 3 stappen zelfrijzend havermeel maken

In 3 stappen zelfrijzend havermeel maken

zelfrijzend havermeel

Zelfrijzend bakmeel is geen volkoren product, daarbij zal je net zien dat je het niet in huis hebt wanneer je het wilt gebruiken… Daar heb ik een oplossing voor, je kunt het namelijk super makkelijk en snel zelf maken! Hier leer ik je in 3 stappen hoe jij zelfrijzend havermeel kan maken. 

Benodigdheden voor zelfrijzend havermeel

  • Blender
  • Afsluitbare bak

Ingrediënten

  • 500 gram havermout
  • 1 zakje (16 gram) bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Voeg de havermout en bakpoeder samen in de blender.
  2. Blend alles fijn tot één geheel.
  3. Je hebt nu een voorraad zelfrijzend havermeel. Bewaar in een afsluitbare bak.

Voedingswaarde per 100 gram

Calorieën: 394

Koolhydraten: 65,5 gram

Eiwitten: 15 gram

Vetten: 7 gram

Je bent nu klaar om lekker te gaan bakken, maak bijvoorbeeld een heerlijke kaneel carrotcake.

Tag mij @Angela_ponse op IG als je het recept gemaakt hebt.

Als je ergens tegen aanloopt kan je hieronder altijd een reactie achter laten, ik denk graag met je mee.

 

Gerelateerde blogs