In 3 stappen zelfrijzend havermeel maken

Zelfrijzend bakmeel is geen volkoren product, daarbij zal je net zien dat je het niet in huis hebt wanneer je het wilt gebruiken… Daar heb ik een oplossing voor, je kunt het namelijk super makkelijk en snel zelf maken! Hier leer ik je in 3 stappen hoe jij zelfrijzend havermeel kan maken.
Benodigdheden voor zelfrijzend havermeel
- Blender
- Afsluitbare bak
Ingrediënten
- 500 gram havermout
- 1 zakje (16 gram) bakpoeder
Bereidingswijze
- Voeg de havermout en bakpoeder samen in de blender.
- Blend alles fijn tot één geheel.
- Je hebt nu een voorraad zelfrijzend havermeel. Bewaar in een afsluitbare bak.
Voedingswaarde per 100 gram
Calorieën: 394
Koolhydraten: 65,5 gram
Eiwitten: 15 gram
Vetten: 7 gram
Je bent nu klaar om lekker te gaan bakken, maak bijvoorbeeld een heerlijke kaneel carrotcake.
Tag mij @Angela_ponse op IG als je het recept gemaakt hebt.
Als je ergens tegen aanloopt kan je hieronder altijd een reactie achter laten, ik denk graag met je mee.
Kaneel carrotcake

Vorige blog