Wokgerecht met biefstuk

Er gaat niets boven een heerlijke wok. Het is gemakkelijk omdat alles in één pan kan en het is heerlijk doordat alle smaken daardoor perfect kunnen mengen. Je kunt met wokken ook eindeloos variëren. Ik beloof je dan ook dat dit één van de vele wok gerechten gaat zijn die ik met je deel.
Het kan soms lastig zijn als je voor meerdere personen met een energiebudget wil koken, om dit dan in één pan te maken. Mijn tip is dan: gebruik twee pannen.
Benodigdheden voor dit wok recept
- Wokpan
- Steelpan voor het koken van de Udon noodles
- Spiraalsnijder (optioneel)
Ingrediënten voor twee personen
Ingrediënten voor de kruiden
- 2 teentje knoflook
- 5 cm citroengras (of TL gemalen citroengras)
- Een paar takjes koriander (of 1 TL gedroogd)
- 4 cm rode peper, zonder zaadlijst (of 1/2 Tl chilivlokken)
- Peper
- 2 partjes limoen
Voor het biefstuk gerecht
- Olijfolie ongeveer 6 gram (om in te bakken)
- 50 gram Udon Noodles per persoon of eventueel af stemmen op de persoon zelf
- 1 paksoi
- 1 rode puntpaprika
- 6 kastanjechampignons
- 1 kleine broccoli
- 100 gram peultjes
- 100 gram taugé
- 1 blikje boemboescheuten in water
- 1 bosui
- 30 gram of 2 EL sojasaus
- 30 gram of 2 EL vissaus
- 125 gram ongebakken biefstuk per persoon
Heb je een lager energiebudget?
Vervang dan de noodles (of een gedeelte hiervan) voor courgette noodles. Dit kan je maken met een spiraalsnijder. Zo heb je minder calorieën, maar wel de beleving van een echte wok.
Hoe maak je deze eiwitrijke maaltijd?
- Was alle groente en verwijder de zaadlijsten uit de paprika.
- Snijd de groenten, behalve de bosui in grove stukken. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Zet dit in bakjes apart.
- Maak de teen knoflook schoon, snijd het citroengras heel fijn en snipper de rode peper.
- Zet een pan water op het vuur en voeg hier de noodles aan toe. Kook in +/- 8 min gaar. Giet de noodles af en zet aan de kant.
- Zet de wokpan op midden-hoog vuur en verhit de olijfolie. Voeg de knoflook, citroengras (vers), rode peper (vers) en gember (vers) aan toe. (Gebruik je de poedervormen, voeg dan alleen de knoflook toe.)
- Voeg als de kruiden bruin kleuren de broccoli toe. Roer goed door en voeg 3 EL water toe. Leg voor 2 à 3 minuten een deksel op de pan en laat de broccoli stomen.
- Voeg nu de champignon, de peultjes, taugé en bamboescheuten (en evt. de courgetteslierten) toe.
- Voeg indien je gemalen kruiden gebruikt nu de kruiden toe.
- Snijd de biefstuk in dunne reepjes en wok deze op hoog vuur mee. Voeg gelijk de soja- en vissaus toe. Roer alles goed door.
- Voeg de noodles toe en bak nog even mee. (Kook je volgens macro’s? Voeg dan aan beide wokpannen de gewenste portie noodles toe.)
- Knijp een schijfje limoen uit over de borden en breek er wat stukken koriander (grof) en bosuiringetjes overheen. ENJOY!
Voedingswaarde
Calorieën: 539 per persoon
Koolhydraten: 52 gram
Eiwitten: 47 gram
Vetten: 15 gram
Tag mij @Angela_ponse op IG als je het recept gemaakt hebt.
Als je ergens tegen aanloopt kan je hieronder altijd een reactie achter laten, ik denk graag met je mee.
Als je ook nog zin hebt in een eiwitrijk toetje, dan kan je deze eiwitrijke milkshake proberen.
